歌詞 seher vakti gördüm gözümün sultanını; dedim: sultan mısın? o dedi: yok, yok. gözleri ateş yeri, kolları kınalı; dedim: çolpan mısın? o dedi: yok, yok. dedim: ismin nedir? dedi: ayhan'dır. dedim: yurdun nere? dedi: turfan'dır. dedim: başındaki? dedi: hicrandır. dedim: hayran mısın? o dedi: yok, yok. dedim: aya benzer, dedi: yüzüm mü? dedim: yıldız gibi, dedi: gözüm mü? dedim: alev saçar, dedi: sözüm mü? dedim: volkan mısın? o dedi: yok, yok. dedim: çatık nedir? dedi: kaşımdır. dedim: siyah dalga nedir? dedi: saçımdır. dedim: on beş nedir? dedi: yaşımdır. dedim: canan mısın? o dedi: yok, yok. dedim: deniz nedir? dedi: kalbimdir. dedim: rana nedir? dedi: dudağımdır. dedim: şeker nedir? dedi: dilimdir. dedim: bir tatsam? o dedi: yok, yok. dedim: zincir vardır, dedi: boynumda. dedim: ölüm vardır, dedi: yolumda. dedim: bilezik? dedi: kolumda. dedim: korkar mısın? o dedi: yok, yok. dedim: neden korkmazsın? dedi: tanrı'm vardır. dedim: daha başka? dedi: halkım vardır. dedim: daha yok mu? dedi: ruhum vardır. dedim: şükran duyar mısın? o dedi: yok, yok. dedim: istek nedir? dedi: gülümdür. dedim: savaş var? dedi: yolumdur. dedim: ötkür nedir? dedi: kulumdur. dedim: satar mısın? o dedi: yok, yok |